'Mix en move'

Het motto in 2018 Mix en move biedt veel organisaties de mogelijkheid om activiteiten te ontplooien. Acties die ervoor kunnen zorgen dat velen kennis en ervaring kunnen opdoen met allerlei vervoerswijzen.

Mix en Move

Het motto 'mix en move' sluit goed aan bij de huidige ontwikkeling. Niet elke dag hetzelfde, afhankelijk van het reisdoel en bijvoorbeeld het weer kiezen voor een manier om samen of alleen te reizen.

Bij 'mix en move' gaat over variëren. Het afwisselend gebruik van de auto, boot, fiets of gewoon lopend. Soms samen op de tandem, of samen met de auto.

Ook het variëren van het gebruik van de openbare ruimte is hier een onderdeel van. Een plein kan afwisselend worden ingericht als parkeerplaats, evenemententerrein, danssalon, speelplaats of gewoon ontmoetingsplaats.

Het delen van kennis en ervaring over verschillende vervoerswijzen; probeer een keer een elektrische auto's of zelfs een waterstofauto is ook een manier om te mixen en te blijven bewegen.

Gemeenten kunnen hiervoor bijeenkomsten organiseren waarin kennis wordt gedeeld over verduurzaming van het verkeer. Waar eens wat anders kan worden geprobeerd.

Deelnemers

Verenigingen, bedrijven, scholen en overheden zoals gemeenten worden uitgenodigd in de week van zaterdag 16 tot en met 22 september activiteiten te organiseren. Het gaat om activiteiten die een verduurzaming van het verkeer stimuleren. De week vormt ook een ideaal moment om campagnes die eerder zijn gestart af te ronden.

Ondersteuning

Voor deelnemende organisaties is gratis materiaal beschikbaar. Zij kunnen de acties ook aanmelden. Op die manier wordt beter zichtbaar welke mogelijkheden er zijn. Bezoek hiervoor de website van de EUROPEANMOBILITYWEEK.

Aanmelden

Overleg gewenst? Stuur een e-mail naar mobiliteitsweek@axlefocused.nl.