Talking Traffic & Logistics Challenge

Datum
Plaats in agenda
Locatie
RAI Amsterdam
Doelgroep

Studenten van de NHTV en bezoekers van de MobiliteitsRAI

Omschrijving

lab

Studenten en professionals worden tijdens deze challenge uitgedaagd. Zij moeten logistieke ketens korter en efficiënter maken via slim gebruik van data. Dit jaar ligt de nadruk op mobiliteitsvraagstukken. Hieronder valt de stedelijke en duurzame distributie in combinatie met verkeers- en logistieke data.

Programma

Tijdens de avond op 18 oktober worden aanwezigen actief betrokken bij drie stellingen die gaan over huidige en toekomstige mobiliteitsproblematiek.

Studenten gaan hiermee aan de slag en bevragen gasten en bedrijven om ook inhoud te geven aan hun research. Doel van dit onderzoek is een gedegen analyse van de problematiek. Dit kan worden aangepakt met een voorstel over de wijze waarop deze problematiek aangepakt of opgelost kan worden.

Het resultaat wordt na afloop van de MobiliteitsRAI vastgelegd en gepresenteerd aan de deelnemers van het Captains-Dinner. Met de feedback wordt het stokje door de drie studenten-teams van de NHTV overgedragen aan andere studenten-teams.

De online challenge, die na de MobiliteitsRAI van start gaat,  is bedoeld om het resultaat weer een stap verder brengen. Tijdens de online challenge zullen de studenten het vraagstuk verder uitwerken. Uiteindelijk wil de organisatie met deze opzet komen tot een concreet product, service, wetsvoorstel, businessplan of misschien wel tot bedrijfsopzet of start-up om de oplossing commercieel in de markt te zetten. Een echte estafette dus!

Voor het vervolg  van de online challenge. Kijk op hun site: Dutchmobilityinnovations.

Bijzonderheden

Meer informatie is te verkrijgen via het e-mailadres  support@transportlab.org en op de website Dutchmobilityinnovations.