Nieuwe partijen voor de Green Deal Autodelen en City Deal Elektrische Deelmobiliteit

Negen nieuwe deelnemers sloten zich aan bij de Green Deal Autodelen II en drie bij de City Deal Elektrische Deelmobiliteit in stedelijke gebiedsontwikkeling.

Negen nieuwe Green Deal-leden

Het bijtekenmoment/prijsuitreiking in het Haagse Conference Centre New Babylon werd gehost door Betty de Boer, voorzitter van Green Deal Autodelen. Een voor een riep zij de leden erbij om zich even voor te stellen: P10, CDMN/Mobiliteit Samen, Gemeente Eindhoven, Hertz, Nederlandse Vereniging Duurzame Energie, Vervoerregio Amsterdam, Zuid-Limburg Bereikbaar, Mobiliteit Van Ons en Mobi Nederland.

City Deal plus drie

De City Deal Elektrische Deelmobiliteit, het ‘kleinere zusje’ van de Green Deal, houdt zich bezig met het bevorderen van elektrische deelmobiliteit in steden. Doel is het verminderen van het aantal parkeerplaatsen voor nieuwbouwprojecten. Ook de City Deal verwelkomt nieuwe ondertekenaars: Forum Invest, AM en Buurauto.

Mobiel landje

Na de daadwerkelijke ondertekening per deelnemer, sloot minister Van Veldhoven het uur af. “We mogen trots zijn op zo veel nieuwe deelnemers. Er is een enorm momentum aan het ontstaan rond autodelen”, zei ze tegen de zeventig aanwezigen. “We zijn een heel mobiel landje: jaarlijks reizen we 13.000 keer de wereld rond met elkaar. Daar hebben we nogal wat voor nodig, dus als we dat een tikje efficiënter maken, hebben we veel te winnen. De Green Deal en City Deal dragen daar enorm aan bij. Nederland is wereldwijd een van de koplopers in autodelen, omdat wij met partijen om tafel gaan die elkaar van nature niet nodig hebben. Daardoor kunnen wij best practices delen en opschalen, wat het interessanter maakt voor marktpartijen om in te stappen. Dat is de kracht van deze deals!” (bron: autodelen.info)