Start-ups duurzame mobiliteit – kwantitatief beeld

Chargetrip – routekaart elektrisch vervoer

Chargetrip is begonnen als kleine start-up, maar heeft inmiddels 22 personen in dienst. Chargetrip ontwikkelt routekaarten voor elektrisch vervoer. Tot de klanten behoren niet alleen particulieren, maar ook taxi-, deelauto- en distributiebedrijven, bijvoorbeeld Total en Porsche. Het bedrijf is momenteel aan het opschalen, onder andere met investeringen uit het buitenland. De organisatie groeit momenteel vooral in Nederland en Roemenië (development-afdeling). Het bedrijf ziet voor de toekomst verdere kansen om te groeien dankzij de stijgende aantallen elektrische voertuigen.

Lightyear – zonneauto

Lightyear uit Helmond is van start-up doorgegroeid naar een organisatie met ruim 150 medewerkers. Met de Lightyear One zet het bedrijf in op de productie van de efficiëntste elektrische auto ter wereld. Lightyear streeft ernaar om in 2021 de eerste klanten te kunnen bedienen. De productie van de zonneauto’s levert naar verwachting honderden banen op.

Evan – ombouw campers

Naast personenauto’s bieden ook elektrische campers kansen voor de West-Europese markt. Zo speelt start-up Evan in op de trend van het huren van elektrische campers, door Volkswagen-campers om te bouwen naar elektrische modellen.