Publicaties
Publicaties/downloads over het onderwerp duurzame mobiliteit.
Publicaties/downloads over het onderwerp duurzame mobiliteit.
Dit document beschrijft de resultaten van de update en verdiepingsslag van de eerste inventarisatie van de raakvlakken tussen het Rijkswaterstaat-areaal en de routes uit het 'NTF op hoofdlijnen'.
Eind 2021 liet Rijkswaterstaat onderzoek doen naar scenario's voor de ontwikkeling van de deelautomarkt en mogelijke effecten voor de omvang van het wagenpark als geheel in 2030.
Het maken van een energy hub op de verzorgingsplaats heeft mogelijk ook juridische implicaties. In deze notitie onderzocht Berenschot deze implicaties. Daarbij is gekeken naar een energy hub in de vorm van een installatie, maar ook als een gesloten distributiesysteem.
In deze verkenning keek Yellowchess hoe toekomstbestendige netcapaciteit gerealiseerd zou kunnen worden door het uitvoeren van een mogelijk leer- en pilotprogramma voor een ‘stopcontact op land’ ofwel ‘energy hub op de verzorgingsplaats’.
RHDHV keek naar de mogelijkheden om de fysieke ruimte efficiënter te gebruiken door parkeren en laden op verzorgingsplaatsen optioneel te combineren.
Het doel van het Klimaatakkoord is dat Nederland in 2030 49% minder CO2-uitstoot heeft ten opzichte van 1990. Voor mobiliteit betekent dit dat er zo snel mogelijk een transitie moet plaatsvinden van fossiele energiedragers (diesel, benzine, LPG) naar duurzame energiedragers. De volle breedte van deze opgave komt terug op de webpagina Routeradar, waarin onder meer publicaties zijn opgenomen en nader worden toegelicht.
Om het verduurzamen van het wagenpark stapsgewijs aan te pakken stelde EVConsult, in opdracht van Rijkswaterstaat, de handreiking ‘Plan van Aanpak: op weg naar een zero emissie wagenpark’ op. Deze handreiking helpt u bij het maken van een plan dat past bij uw organisatie.